fredag 25. mai 2012

Sandstorm i ørken!

I dag våknet vi til full sandstorm igjen. Også vi som hadde planlagt tur til ørkenen og greier... Geir var å hentet "skyggen" vår i Souqen i går eftermiddag, og fikk montert den fast på bilen vår i går kveld. I dag skulle det bare være å "slå den ut" på null komma nix! Skygge på ett blunk med andre ord...

Jeg må si jeg var litt skeptisk til turen pga været, men vi kjørte avgårde. Det hadde ikke "tikket inn" noen melding om avlysning av turen. Jeg må få lov til å si at vi er noen tøffinger som drar avgårde på tur i slikt vær. Vi har opplevd at sandstormen har avtatt når vi har kommet utover til ørkenen, men i dag ble det bare verre. På møte stedet vårt var det dårlig sikt, og en vind som rett og slett pisket oss litt pga all sanden. Men avlyse, nei... De erfarne hadde opplevd slikt vær før. Oki, da er det bare å henge på da... Ikke pyser vi!

Vi var tre biler som holdt oss tett sammen, og vi kjørte "motorveien". I dag var det enkleste mer enn godt nok, og vi tok ingen unødvendige sjanser i det dårlige været. Vi kom oss vel fram til Inland Sea, og vi kunne også i dag se over til Saudi Arabia! Skyggeduken ble slått opp på "en-to-tre" og det var ingen problemer under oppholdet mtp den sterke vinden. Flinke kjæresten min som har "patent" på duken. Den fungerte helt glimrende, men ifølge ingeniøren er det ett par forbedringer som må til før den blir helt perfekt!  



En tørst beduin med kamelen sin som vi møtte "midt i intet"


Dagens camp


Det ble noen få timer i sterk vind og mye sand i ørkenen i dag. Det meste av tiden ble brukt i eller like ved vannet, for der merket vi ikke så mye til all sanden som føk. Temperaturen i havet er fremdeles avkjølende, så det var bare å nyte.

Det har sin  sjarm å sitte i bilen på vei hjem med ett stivt "hvitt" havsalt ansikt, en hårmanke man skulle trodd var innsmurt med en tube hårgele, og føtter fulle i sand... Etter en liten halvtime i dusjen kjentes det ut som at jeg ble noenlunde "sandfri". Gutta forsvant til bassenget da vi kom hjem, og Geir sa at de hadde tatt en tur innom dusjen før de hoppet i vannet!

Nå har roen senket seg i huset, gutta sover og jeg skriver. Kvelden har vi tilbragt hos Anne og Glenn Tore... I kveld var det veldig deilig å sitte ute. Ikke klamt og ikke for varmt. Tror neppe det var mer enn 30 grader i kveld.

Ha en strålende pinse alle sammen!

1 kommentar:

  1. Aleksander og jeg har høytlesning av bloggen på senga i dag . Spennende å høre om ørkenturene deres. Aleksander synes også det hørtes spennende ut at 30 grader ikke var varmt. Aleksander hilser så mye til gutta. ps. kunne du ha lagt ut et kart over hvor dere kjører i ørkenen og bilde av patenten til kjæresten ?Hils alle . Tor Gustav

    SvarSlett