torsdag 3. mai 2012

Fanar, Qatar Islamic Cultural Center in Doha

I morges hadde Norske klubben arrangert tur til Fanar senteret, som ligger sentralt plassert i Doha. Vi var 9 damer som hadde meldt oss på, og vi fikk en guidet omvisning av to islamske damer. Den ene var Qatarer, og den andre var en dame fra Irland som hadde konvertert til islam for flere år tilbake.

Det mest interessante var nok da vi drakk... Først kaffe, så litt påfyll av kaffe. Deretter drakk vi te, for så å avslutte med å drikke ett glass juice. En hyggelig mann serverte og serverte mens han forble taus! Vi andre derimot var ikke tause, og vi fikk svar på alle våre spørsmål om ekteskap, skilsmisse, flerkoneri, bruk av hijab osv.

De islamske damene kunne blant annet fortelle at når det skal inngås ekteskap her i Qatar, skrives det en kontrakt mellom partene. Altså mellom kvinnen og mannen! Ikke nok med at det skrives en avtale, men de må være enige. Det er vanlig at mannen kjøper eller gir noe til sin kommende hustru, og i dagens Qatar er det ikke uvanlig at kvinnen forlanger 1 million qatariske rialer som tilsvarer 1,5 millioner norske kroner! Da klarte jeg ikke å holde tilbake "we are so mutch behind in Norway...". Flerkoneri er ikke uvanlig i dag, men de fleste har kun en kone. Skal man ha flere koner må man være "ekstra rik" så klart. Med så mye penger som konen skal ha er det forståelig. Har man flere koner har man også flere hus. Konene bor i hvert sitt hus, og mannen må fordele tiden sin likt mellom konene. De fortalte ikke om hvordan de holder tellingen med det... En dag her og en dag der? Eller en uke her og en uke der...? Noen av mennene holder konene adskilt, mens andre lar de bo sammen og tar alle med seg på feks shopping. Enkelte av konene blir til og med gode venner! Vi hadde noen interessante timer på Fanar i formiddag. Turen ble avsluttet med påkledning og tur i moskeen.




I morgen skal vi på telttur i ørken! God helg alle sammen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar