mandag 7. november 2011

Skilpadder....

I dag våknet vi til regnvær!! Det er som jeg har skrevet tidligere, veldig sjeldent at det kommer nedbør her i Qatar... Men, i dag kom det i bøtter og spann. Hadde ikke trodd at mamma og pappa skulle få oppleve regn mens de var her. Hjemme på Asmaløy lukter det så deilig etter det har regnet syntes jeg.. Her derimot, lukter det våt sement. Ikke like deilig akkurat.

Vi dro til Museum of Islamic Art som planlagt i formiddag. Tage ville helst være hjemme sammen med Mattias og Christian, men han hadde ikke noe valg. Han måtte bli med;0)


Utenfor museumet...

Museumet er ikke offisielt åpnet ennå, og det var fremdeles ikke ferdigstilt. Men, vi fikk se et fantastisk bygg, med mange historiske skatter. Både fra Qatar og andre verdenshjørner....


Inne i museumsbygget


Etter en rundtur i museumet, dro vi til souqen å spiste lunch. Tage ville veldig gjerne gå å se på dyrene (i dag også) , og fikk etter mye om og men kjøpt seg to skilpadder..... Det var ikke gjort på fem minutter. I løpet av den tiden vi var der, ble "skilpadde selgeren" stadig avbrutt av arabere som skulle kjøpe rosa, blå og grønne kyllinger til ungene sine.... Og araberne har ikke ork, tid eller lyst til å vente på tur.  Skal de handle nå, så er det nå- og ikke om fem minutter. Smerte altså!!



Skilpaddene på plass hjemme på rommet til Tage.
  

Søting....

Eftermiddagen og kvelden har vi tilbragt ved bassengområdet i compounden. Et flott tiltak fra compounden å invitere til grillselskap;o) Vi norske samlet oss sammen rundt noen bord... Vi sier lett at våre nye landsmenn hjemme i Norge holder sammen, men vi er akkurat likedan vi når vi bor i utlandet... Vi har det nå fint her i Doha;o)) 

I morgen blir det ørkentur. Gleder oss!

4 kommentarer:

  1. Så flotte bilder av en flott familie Lindis <3 Ønsker dere fine dager m familien og gleder meg til mer lesing :)))

    klemmer fra Marianne Furberg

    SvarSlett
  2. Foreslår at dere utlyser navnekonkurranse til skilpaddene!
    Mitt forslag er BEATE;) Ja, begge to;)

    SvarSlett
  3. Skillpadde suppe ? Håper de er av den snille typen som ikke vokser grasalt og lukter sært og som ender sine dager i do :)

    Eller fint å se at dere koser dere

    Arnfinn

    SvarSlett
  4. Hei Tage.

    Har du det bra i Quatar? Vi ser på bloggen at du har ferie, det er vel fint.

    På Torsdag hadde vi foreldrepresentasjon om Livet i Havet. Foreldrene var her og vi leste opp ting vi hadde skrevet i tema/prosjektboka, hadde om barnas rettigheter og noen jenter danset. Vi spiste fiskekaker og alle foreldrene syns vi var flinke.

    Har du det bra på skolen? Hva heter skolen du går på? Har du blitt god i engelsk? Har du fått mange venner? Vi ser at du har skilpadder, hva heter de?

    Spiller du fortsatt fotball? Hva heter laget du spiller på? Vi er ferdig med fotballsesongen for i år og hadde avslutning på Rove hvor vi spiste pølser.

    I dag er det sol og fint vær her i dag, det begynner å bli kaldere, og det er nesten ikke mer løv på trærne.

    På fredag var det Halloween disco på Rove, det var gøy. Alle hadde kledd seg ut og vi lekte stoleken og danseleken og kjøpte masse godteri som vi spiste.

    Vi ser på Supernytt på Nrk og da så vi om høytiden som alle muslimene feirer, og skjønner at det er høytid i Quatar nå. På fredag skal lærerne på kurs, så da har vi fri :)

    Håper å høre fra deg snart.
    Hilsen alle oss i 3 klasse på Floren.

    SvarSlett