tirsdag 22. november 2011

Heia Tage

I morges var jeg på informasjonsmøte på skolen om "mothers tounge". Møtet gikk ut på viktigheten av å opprettholde og støtte opp om bruken av morsmålet. Når barna får all skole undervisning i "second language", er det svært viktig å fortsette å lese og skrive på sitt eget språk.

Takk igjen til Floren skole for bøker vi har fått tatt med.... Å lese på morsmålet, og deretter snakke om det vi leser på engelsk er en god ting. Å kunne utvikle et godt engelsk språk med godt ordforråd kan ta opp til 7 år!!!! Selvfølgelig plukker barna opp "dagligtalen" svært fort, men for å utvikle et godt ordforråd tar det altså mange år.....

Tage og Trym begynner å bli flinke til å prate engelsk. Skriving går det også fremover med. Spesielt Trym klarer seg vedig bra. Ifølge engelsklæreren til Trym, er det uvanlig å skrive såpass mye engelsk som han gjør på et så tidlig stadium etter skolestart. Også vi som var litt bekymret for han mtp språket før vi dro... Han ligger definitivt noen hesteskritt foran Tage i engelsken.

Skilpaddene lever tilsynelatende et godt liv i karet. Det er desverre værre med fiskene... De ender sine dager i toalettet en etter en.... Senest i dag etter skolen kom Trym med følgende ark:




I eftermiddag var Trym og jeg med Tage på fotballkamp. EVO Lions vs Aspire. Vi fikk oppgitt et møtested og kjørte av gårde i god tid. Desverre var det "et par" fotballbaner for mye dit vi skulle, så det var godt med litt ekstra tid. Et flott område med flere baner møtte oss til slutt da vi fant frem til gutta fra EVO.


Evo Lions U9/U10
Apire tower, 300 m høyt i bakgrunnen.

 




Gutta spilte bra, og vant overlegent. Jeg klarer desverre ikke å henge med i antall mål. Kampen ble spilt i sterk vind, og med mørke skyer som kom nærmere og nærmere..... Tage scooret ikke, men ble utnevnt til banens beste- sammen med en gutt til! Han har, uten å ville det selv blitt forsvarsspiller..... Var ikke noen "banens beste" forrige kamp, så kanskje det er noe de gjør "nå og da". Han, og vi to andre syntes det var stas så klart.

Dagen ble avsluttet med lesing på norsk, for så å prate om hva vi hadde lest om på engelsk! Det ble ikke regn i kveld, men det er vistnok meldt dårlig vær til helgen. Så da er det bare å forberede seg til kjøligere vær og temperaturer ned mot 25 grader igjen..... Også jeg som har forberedt til utesesong;o)))

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar