fredag 24. februar 2012

Zekreet

Vi har hatt en spennende dag i fantastisk natur nordvest i Qatar! En ørken så ulik den vi er blitt vante med å reise til sørøst i Qatar. Følelsen av å være langt borte fra Norge var så absolutt til stede i dag. Geir skriver videre i dag!

Grå og relativt slette flater med sand ser vi nok av... men her er det mer variasjon!






Vestsiden av halvøya som utgjør landet Qatar har høydedrag av kalkstein (Limestone) som danner andre horisonter enn det vi ser ellers i det flate landet.


Tett innpå kalksteinen kan en finne masse små (og litt større) hull og lommer. For  en gammel klatrer er det selvfølgelig spennende, og noen av hullene - som inni grotta på bildet over - måtte testes ut! Vel... det ble begrenset med klatring, svake fingre og høy vekt gjør at balansering på stein utenfor grotta tok seg bedre ut.


Gutta spiller fotball, farmor nyter utsikten og resten utforsker området. Langt bak øya i det fjerne er Bahrain, en øy som er et av nabolandene.


På turen kom vi over "Ghost Valley", med flere runde små hus uten tak. Ubekreftede rykter sier at dette har vært bakgrunn i en film (Star Wars?), men nå var alt dødt og forlatt.


Far og sønn poserer ved et av husene.


Et av de runde husene var oppe på en sopp-formet høyde.
Dette var så høyt vi kom, siste del av trappa var borte.



I det fjerne ser vi en oase med palmer og "Film City", en liten "by" brukt som kulisser i en arabisk film.



Mohammed = my friend (han ga ihvertfall uttrykk for at jeg var hans venn) bodde inne i "Film City", for å passe på og drive vedlikehold. Han bøy på te og brød, og lot gutta springe rundt mellom tårn og små dører i araberbyen.


Mohammed ga gutta et sverd hver, og da var selvfølgelig fektinga i gang.
Nok en spennende aktivitet på en opplevelsesrik dag!

Til slutt en link til youtube-filmsnutt tilsvarende dagens tur: http://www.youtube.com/watch?v=T0RQ1sJdIzk
Siste del, Al Zubara, var vi ikke på i dag.

See you later Riya, best wishes for your fligth.

1 kommentar:

  1. Ett ord: FANTASTISK. Flott å se. Takk for at dere deler disse fine opplevelsene med oss. Vi er glade i dere. Tor Gustav

    SvarSlett