lørdag 18. februar 2012

Ørken + uhell = Verksted

Svigermor og Lars Thomas kom seg vel fram til Qatar i går kveld. Kultursjokket på flyplassen var ikke til å unngå til tross for gjentatte samtaler om hva som kom til å møte de her nede....


Klare til avgang

I dag kjørte vi to biler til Sealine. Ved "inngangen" til ørken, sa Trym og jeg "hade" til de andre. Vi to ble igjen på stranden blandt de lokale og all søppelet. Fy søren så mye søppel og glass og... Veldig synd at ikke folk er flinkere til å ta det med seg hjem. Trym fikk også tilbud om å være med innover i ørken, men "mammagutten" takket nei. I stedet ble det soling, tur i vannkanten og Donald Duck.




Planen var at Geir og de andre skulle ta en liten tur langs "motorveien" innover i ørken siden de kjørte alene. Ingen anbefaler noen å kjøre alene i ørken. Der kan alt skje, og er man alene så.... Vel, etter mange turer sammen med andre uten de helt store utfordringene kjørte Geir alene i dag. Det kom han desverre til å angre på!!

Han ringte meg etter en times tid og fortalte at kjøligen på bilen var gått til dundas. " Eh.... sånn helt plutselig?!?".  En STOR bakke som krevde MYE power, og en STOR dump i begynnelsen av bakken fikk KONSEKVENSER....... Å ringe til meg å si at det ryker fra motor'n og at det ikke var en bil å se hjalp jo ikke akkurat. "Det kommer alltids en araber....", og det gjorde det!

Jeg ble fortalt at det kom to menn i en Nissan Patron. En kledd i dishdash. Han uten dishdash tok pent av mansjettknappene til han med dishdash da han skulle ned i motorrommet på Xterra'n. Han var vistnok pen og blendahvit før han startet..... Geir hadde beklaget og beklaget, men ble raskt avfeid med "no problem". Etter å ha "rota" i motorrommet, satt på slangen til kjølevæska og fylt på det de hadde av kaldt vann, kjørte Geir og de andre etter araberne til campen deres i ørken! Søren at jeg gikk glipp av det.... Mens Geir fikk enda mer vann på radiatoren, fikk svigermor og Lars Thomas omvisning i "teltet" eller huset deres som svigermor sa...

Før uhellet, hadde de kjørt i sanddyner og stått på ski. Lars Thomas storfornøyd med å ha stått på ski ned sanddynene. Svigermor var mest fornøyd med omvisningen i campen tror jeg.... Planen var å stoppe å kjøre firehjulstrekkere på veien hjem, men vi kjørte rett til Doha. Vi hjem og Geir til bilverksted.

Etter 3,5 time og 1500 kr fattigere kom Geir hjem med en nyreparert bil. Godt det ble fixa med det samme, for da er vi jo klare til tur igjen.....


Reperasjonen foregikk ute i gata!


Vel hjemme i stua

2 kommentarer:

  1. Oi-oi-oi... Dette hørtes litt skummelt ut syns nå jeg! Godt det gikk bra med ørkenfareren.

    Lenge siden jeg besøkte bloggen din. Artig å lese hvordan dere har det sååå langt borte :-)

    Line

    SvarSlett
  2. god kveld!!
    så innmari morsomt, og FOR en mulighet for Tage!!!! Vi gleder oss til å følge den lille, store gutten!!
    Kos dere med besøk fra Norge!!
    håper vi får prøve miniski i ørkenen en gang, foreløpig får vi nøye oss med snø under skia. koser oss med langrenn og slalom!!
    stor klem fra Siri & gutta

    SvarSlett