lørdag 2. juni 2012

Snøst... Eh, nei sandstorm!

Nå er vi vel hjemme igjen etter en spennende og annerledes helg sammen med gode venner.

Vaskegutten var her på torsdag morgen, så i utganspunktet skulle vi ha kommet hjem til ett skinnende rent hus. Vel, sånn fungrer det ikke i Qatar. Her skinner de nyvaskede husene i en time eller to når det blåser ute, og kanskje en hel dag når det er "rolig". Her har det ikke vært rolig for å si det sånn... Smerte!

Bilturen hjem i sandstorm var lang. Vi møtte ikke på noen overraskelser, og det gikk ganske "effektivt". Nå var vi jo forberedt på å vise passene x antall ganger, gjennomgang av bilen og fremvisning av forsikringspapirer og kvitteringer og....

Det som slår meg når vi har kommet hjem er hvor lite utviklet Qatar er i forhold til Abu Dhabi. Når vi også har hørt og blitt fortalt om hvordan det er i Dubai og i Oman, skjønner vi at vi ikke akkurat bor i midtøstens navle! Men for all del, det er fint i Qatar også. Kjøremønsteret i Qatar kan også virke noe spesielt for regionen, så hva er det med kjørekulturen til de lokale her æ?

I dag kjørte vi langs havnen og cornichen av byen, og det var virkelig verdt turen. Igjen ble vi "betatt" av hvor grønt og frodig det var flere steder i byen. Parker i flertall, gang og sykkelstier og til og med en bystrand! Adu Dhabi kan virkelig anbefales... Gutta har spurt flere ganger i dag om når vi kan dra tilbake. Tror ikke det har noe med "det grønne" å gjøre, men de la også merke til at det var grønnere enn her i Qatar.

Før vi la byen bak oss, hadde vi en stopp i den "hvite moskeen". Ett praktbygg av en moske, og med verdens 2.største teppe på gulvet! Anne og jeg ikledde oss våre egne svarte klær, og var mer forberedt for omvisning enn mange av de andre turistene. Herlig...

Kjøreturen hjem i sandstorm kan på mange måter sammenlignes med å kjøre i snøstorm. Sand som pisker på bilen, sand som samler seg i fonder langs veien, brøytebilen som rydder sand og sist men ikke minst den dårlige sikten. Snedig å se brøytebilen rydde sand fra veibanen. Det passet egentlig litt bedre å se gutta som feiet den unna, men det var garantert en mer ubeghagelig og varm jobb. Å rydde sand for hånd, i 40 grader kan jo ikke være annet enn ubehagelig!

Nå er de bare å forberede seg på en ny uke med nye muligheter. Vi har hatt en super helg!

1 kommentar:

  1. Tusen takk for en kjempefin tur,glad i dere:-)klem fra fam.Iversen

    SvarSlett