søndag 25. september 2011

Soqen

Lørdag startet med pannekaker til frokost, og gutta var selvfølgelig fornøyd.


Tage var på trening fra 0900-1015 på morgenen. Selv om det var tidlig, ble det veldig varmt å trene ute i sola. Trym og jeg hang i skyggen og helte nedpå med vann vi også... Det ble nedkjøling med kjøleelementet når treningen var ferdig. Kjøleboksen er stort sett med overalt, og blitt fast innventar i bilen. Der ligger det alltid noen flasker med vann og brus.


Etter trening var vi å besøkte familien som bodde her i huset tidligere. Vi fikk sett på deres nye hus og compounden de nå bor i. Veldig fint hus og sted, men der var det ingen ledige hus fant vi ut etterhvert desverre.... Trym nevnte flere gagner i løpet av resten av dagen at der ville han også bo. Men, som sagt det blir umulig. Det gikk ikke helt inn desverre. Lysten på å bo der, kan også ha noe å gjøre med to søte små jenter fra nord... ;0)

Etter å sa sagt hade til de, gikk turen videre til familien Iversen fra Stavanger. Der de bor, er det ledige hus! Der er det bra hus, og en fin compound. Minuset er at det eventuelt blir litt langt å kjøre for Geir til jobb og litt lenger for gutta og meg til skolen. Uteplassen der er heller ikke som her, men vi får tydeligvis ikke alt vi ønsker oss her nede i en og samme compound. Vi må være litt i tenkeboksen og prøve å få sett oss litt mer rundt. Fordelen med å velge en compound som blir anbefalt av andre er også gull verdt tenker vi..

Vi avsluttet dagen i den gamle bydelen av Doha sammen med familien fra Stavanger. Basarområdet som kalles for Souken. Det var det superkoselig. Ble helt forelsket i stedet. Da fikk vi virkelig føle at vi var i araberverden. Det var trange smug med små butikker som solgte alt mulig. Herlige lukter og spennende lyder!


Gutta ble også veldig fascinert. Det var stor stas med alle de ulike dyrene. Kaniner, katter, reptiler, fargede kyllinger, skilpadder mm. Trym gikk til tider å holdt seg til nesen, men det gjør han jo til stadighet når det lukter annerledes.


Det ble marrokansk middag på en resturant som familien Iversen var godt kjent. Kjempegod mat, og en spennende meny!


På vei ut av parkeringsplassen på vei hjem, kjørte Geir mot enveiskjøring! Da tok det ikke mange metrene før politimester Abdullah kom å stoppet oss og ville se kjørekort! Han tok det med seg i en fart, kom like fort tilbake og sa "ok". Puh, vi ble litt svette begge to med det samme... I følge Geir kunne han godt ha bedt oss om å betale han for å gå fri.... Jeg derimot var veldig glad det ikke var jeg som kjørte hjem i går. Med norsk sertifikat er jeg usikker på hvordan utfallet hadde blitt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar