torsdag 27. september 2012

Kilimanjaro

I flere måneder har Geir og en kollega her i Qatar forberedt seg til den o'store reisen. Akkurat nå sitter de på flyet og lander snart i Tanzania. Målet er å bestige Kilimanjaro, det høyeste fjellet i Afrika! De skal gå Machama ruten, og vil forhåpentligvis bestige Uhuru Peak på 5895m fredag morgen.  

Geir og jeg har i mange år snakket om at vi har lyst til å bestige Kilimanjaro! Før sommeren kom tilbudet til Geir, og jeg kunne selvfølgelig ikke si nei...! De reiser sammen med en gjeng med kolleger fra COWI i Danmark. Vi har ledd litt da vi har fått vite at de har forberedt seg ved å gå langs strendene i Danmark og Sverige. Torkel og Geir har eller ikke hatt de store fjellene å forberede seg i, så det har blitt mange timer i gymen. Gåing på mølla med ryggsekk fylt med vannflasker i bratt motbakke, og med fjellsko på beina har tiltrukket seg oppmerksomhet!

Nå er de altså på vei, og vi andre er spente her hjemme. Jeg leser at hvordan kroppen fysisk takler høyden, samt det mentale teller underveis. Det er 40% som lykkes med å nå toppen! Vi krysser fingrene å velger å tro at de begge kommer til å stå på toppen av Uhuru Peak fredag morgen!

Her hjemme blir det vel ikke de store utskeielsene for oss som er "home alone". Ifølge Trym skal vi "slappe av" de 11 dagene som Geir er bortreist. Regner med det blir mye legobygging...
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar