mandag 20. mai 2013

17.Mai

Feiring av nasjonaldagen var en strålende opplevelse for store og små. I år var 17.Mai på en fredag, og det betydde jo at "alle" nordmenn i Qatar hadde fri... En liten repetisjon på uken,- helgen i araberland begynner på søndag og slutter på lørdag. Fredag er som "søndag" i Norge, og lørdag er som "lørdag".

Vi dro tidlig avgårde til Mesaieed, og deltok på arrangementet ved den norske skolen. Vi var flere "byfolk" som dro "på landet" for å feire nasjonaldagen, og tilsammen var vi nærmere 80 nordmenn samlet.

Jeg fikk rett og slett skikkelig 17.Mai stemning av det hele. Vi fikk gått i tog og hørt på hornmusikk fra 8! musikanter- imponerende! Alle de 13 elevene ved skolen bidro med flott underholdning, og vi "byfolket" bare satt og nøt å være norsk! Med ett gigantisk kakebord, hjemmelaget brun lapskaus, is og leker som tradisjonen tro er på nasjonaldagen var vi kjempefornøyde da vi kjørte hjem etter endt arrangement!

Hørte jeg noen tenke "hvorfor hadde de ikke pøler?" Det kan jeg svare på med en gang, og det er fordi vi bor i Qatar! Svinekjøtt og islam går ikke hånd i hånd...

"Ja vi elsker" og jeg måtte tørke en tåre...

Hipp hurra i sandstormen...

"Ja vi elsker Norge"

Det ble hovedgevinsten i trekningen... 

Dagen ble avsluttet i lystig lag med reggie night på stranda. "Why is there som many Norwegians here"????


2 kommentarer:

  1. Fantastisk å lese. Jeg skjønner at det føles ekstra sterkt å feire 17 mai i utlandet. Tyder også oå at dere ikke har glemt oss helt i gamlelandet. Takk for forysatt flotte skildringer av livet deres der nede. Tor Gustav

    SvarSlett
  2. Heia Lindis det er så utrolig flott å lese hvordan dere har det og fine bilder å se på. Nasjonalfølelsen er nok ekstra sterk når man er så langt hjemmfra. Det er flotte minner å ta med seg den dagen dere forlater Doha og spesielt for Tage og Trym. Vi her i Nord nyter det flotte sommerværet med tempraturer rundt 20.
    Klem til deg fordi du deler med oss.

    SvarSlett